דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


ידע כללי על קפה 

מאת    [ 17/01/2010 ]

מילים במאמר: 314   [ נצפה 1879 פעמים ]

ידע כללי על קפה קצת היסטוריה נראה כי קפה כמשקה הגיע ממדינות ערב במאה ה-16 למצרים ,תורכיה ולאחר 1700 גם לאירופה.הפצת הקפה האמיתית באירופה החלה מוינה לאחר הנסיגה התורכית לאחר המצור על העיר . מדובר בשנת 1683 .למעשה התורכים השאירו בשדה כמות עצומה של קפה אשר נלקח על ידי אנשי וינה .בתי הקפה הראשונים נפתחו. דרכים רבות להכנת קפה פותחו, כמו קפה תורכי קפה פילטר, קפה פרקולטור ועוד. כיום המדינות עם צריכת הקפה הגבוהה הן מדינות סקנדינביה עם 13 ק"ג קפה צריכה לנפש בשנה במקום ה -11 מוצאים את איטליה עם 4-5 ק"ג לנפש. ישראל עם צריכה של כ-3 ק"ג לנפש בשנה. קפה הנו צמח טרופי גדל בתנאי מזג אויר של 20-25 מעלות ובין 200-2000 מטר מעל פני הים . ייצור הקפה העולמי נעשה בשני זנים עיקריים: קפה ערביקה וקפה רובוסטה.   קפה ערביקה ייצור קפה ערביקה מהווה 70% מכלל הייצור העולמי. הקפה גדל באזורים הטרופיים בגבהים של 800-1000 מטר ו 1700-2000 מטר. אחוז הקפאין נמוך ביחס לרובוסטה והוא 1.1-1.7%
קפה רובוסטה
ייצור של 30% מהצריכה העולמית של קפה, גדל בגבהים של 200-600 מטר כמו לערביקה קיימים סוגים רבים. אחוז קפאין 2-4.5% .  

תהליך הקלייה

קפה ירוק אינו אכיל לכן צריך לקלות אותו. הקלייה מתבצעת בין 200-220 מעלות צלזיוס ולוקחת 10-15 דקות.בד"כ הקלייה נעשית על ידי מכונה עם צילינדר מסתובב הטבול במקור חום ובו שמים את הקפה הירוק.בשלב הראשון של תהליך הקלייה פולי הקפה מצטמקים ונעשים כהים יותר , בשלב מסוים הם מתפוצצים . תהליך ההתנפחות נובע מלחץ גבוה של פחמן דו חמצני הנוצר בתוך הפולים ומגיע ל-20-25 אטמוספירות בתוך תא הפול צומחת הארומה המורכבת מיותר מ-600 חומרים . תוך כדי הקלייה הנפח גדל ב-50-60% והמשקל פוחת ב-20%  כתוצאה מיצירת וקום בדקה הראשונה של הקלייה.

קירור

לאחר יציאת הפולים מתנור הקלייה צריך לקרר אותם מהר כדי מצב של בעירה עצמית שיביא לדרגת קלייה גבוהה מהרצוי. הקירור נעשה על ידי אויר בתנאים אטמוספריים רגילים.

אריזה

ישנן צורות אריזה שונות: בסביבה אטמוספירית  בואקום או תחת לחץ של גז.

גיא צור אספרסוטק קפה סאן ג'וסטו 


 




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב